משלוחים לכל הארץ - לקבלת הצעת מחיר וייעוץ - התקשרו 072-2237524

מבחן המסחטות, מסחטה רגילה מול מסחטת כבישה קרה

בכל פרי וירק ישנם  מגוון רכיבים תזונתיים החיוניים לבריאותו של כל אחד ואחד. לאחר שהכרנו את היתרונות שבצריכת פירות וירקות. אנו רוצים לגוון את האכילה ולהפוך אותם למיץ איכותי שיעניק לגופנו את הרכיבים התזונתיים. מה תהיה הדרך האידיאלית להפוך את הפרי או הירק למיץ?

מסחטת מיצים קשים   

הדרך להפוך פירות וירקות קשים (גזר, סלק, תפוח וסלרי) למיץ היא באמצעות מסחטת מיצים קשים. מסחטה זו מיועדת להכנת מיצים המורכבים מפירות וירקות. כמו כן ניתן להכין באמצעותה מיץ עשב חיטה, חלב שקדים / אגוזים, גלידות מפירות קפואים ועוד.

 

השוואה בין מסחטות

ישנם שני סוגי מסחטות מיצים קשים:

  • מסחטת מיצים צנטריפוגלית.
  • מסחטת מיצים בכבישה קרה

מהם ההבדלים בין המסחטות?

המסחטה שיטת הפעולה התוצאה
מסחטת מיצים צנטריפוגלית חיתוך מהיר של פירות וירקות במהירות גבוהה פגיעה בוויטמינים שבפרי / ירק בגלל החום הנוצר מהמהירות.
מסחטת מיצים בכבישה קרה דחיסה ומעיכה במהירות נמוכה שמירה על הערכים התזונתיים שבפרי / ירק.

 

פירוט ההבדלים

כאן נרחיב יותר ונחדד את ההבדלים שבין שני סוגי המסחטות

מסחטה צנטריפוגלית (רגילה)

מסחטה זו משמשת להפרדת הסיבים מהנוזל הנמצא בפרי / ירק ובכך מאפשרת מיצוי ירקות / פירות / ירקות קשים או סיביים למדי. (סלק, גזר, סלרי ועוד). שיטת הסחיטה של המסחטה היא פלטה עגולה שעליה חודים קטנים (סכינים) הפועלים במהירות גבוהה. חומר הגלם נחתך לחתיכות קטנות מאוד והנוזל עובר דרך מסננת מאוד צפופה. המשמעות של פעולה זו מיצוי נמוך, אפשרות מאוד מוגבלת של מרכיבים שניתן לסחוט (בדרך כלל גזר, סלק, תפוח וסלרי), הפחתה משמעותית של ערכם התזונתי של הפירות / הירקות בגלל ההתחמצנות שלהם כשהם באים במגע עם הסכינים המתכתיים והחשיפה המהירה לאוויר. ניתן לראות כי צבע הפסולת (לדוגמא גזר) שונה מאוד מצבע המקורי של הפרי/ירק. לסיכום, אין באמת ביצוע של סחיטה או מיצוי, אלה פעולה מהירה של חיתוך לחתיכות קטנות.

מסחטת מיצים בכבישה קרה

הטכניקה לביצוע פעולת המיצוי דומה מאוד לטכניקה של כבישה של שמן זית, המנגנון, במקום סכינים קטנות, סליל המזכיר בורג, מסתובב במהירות נמוכה ובעצם מבצע פעולה של לחיצה ומעיכה באופן קבוע ומדוד. וכתוצאה מכך היא מנצלת באופן הטוב ביותר את רכיבי הפרי / הירק וממצה אותם למיץ איכותי ורב יותר מאשר במסחטה הצנטריפוגלית, ואף לא מאבדת כלל את הערכים התזונתיים. ניתן למצות בעצם מגוון עצום של פרי/ירק, בעצם כל דבר שנוכל ללעוס נוכל למצות למיץ.

וכך בקלות  תזכו למיץ טרי שופע כל טוב, שטריותו תישמר לאורך זמן רב.

מה עוד כדאי לדעת על מסחטה בכבישה קרה?

למסחטה בכבישה קרה יש עוד המון יתרונות. רוצים לדעת כמה מהם? בבקשה!

  • היא אינה פוגעת כלל בוויטמינים, מינרלים, חומצות שומן, נוגדי חמצון ואנזימים הנמצאים בירקות והפירות במהלך הסחיטה.
  • מוציאה מיץ עשיר יותר בטעם, איכות, צבע וחיות.
  • מנצלת את הפרי באופן מקסימלי ביחס למסחטות אחרות, נקבל עד כ 30% יותר מיץ (תלוי בחומר גלם) ממסחטה רגילה.
  • יעילה ביותר להכנת מיץ עשב חיטה הידוע בסגולותיו.
  • מיועדת להכנת דברים נוספים (גלידות מפירות קפואים, חלב או גבינות מאגוזים ושקדים ועוד)
  • קלה ונוחה ביותר לתפעול וניקיון.

 

אז איזו מסחטה ניצחה במבחן המסחטות?

לסיכום, קל לראות שהמסחטה בכבישה קרה טובה בלי יחס למסחטה צנטריפוגלית. הן באיכות המיץ הנשמר במלוא הרכיבים התזונתיים שהיו במרכיביו. הן מבחינה אסטטית שטעמו ומראהו משופרים יותר והן מבחינת נוחות השימוש ואפשרויותיו.

 

 

מאמרים נוספים

שייקים ירוקים? למה הם בדיוק מועילים?

וודאי שמעתם רבות על השייקים הירוקים ותהיתם לעצמכם איך הם משפרים את הבריאות. לשייקים ירוקים יתרונות רבים הנובעים מכך שהם מהווים ארוחה שלמה בפני עצמם מצד הרכיבים התזונתיים העשירים שבהם:

קרא עוד »

הכי טעים הכי בריא ואצלכם בבית

בפירות ובירקות ישנם רכיבים תזונתיים החיוניים לבריאותו של כל אחד. לאחר שהבנו את היתרונות הגלומים בפירות או בירקות ואנו רוצים להפוך אותם למיץ איכותי שיכניס לגופנו את הרכיבים התזונתיים בכל

קרא עוד »
עגלת קניות
עגלה
  • No products in the cart.
Scroll to Top
גלילה למעלה
צריכים עזרה?